Opis forum
zestaw 3: 1.definicja i podzial wyrobow blokowych. 2. schemat produkcji konserw sterylizowanych. 3 róznica pomiedzy mas± spajaj±c±, a mas± spajan±. 4. Proces parzenia- cel, procesy zachodz±ce. 5. Charakterystyka os³onek sztucznych.zestaw 2.def kielbas wg pn i podzial, schemat prod.poledwicy wedzonej,fosforany po co stosowane,parzenie cele i przemiany,opaakowania konserw.
zestaw 7: podzia³ wedlin wg normy, reakcje zmiany barwy w peklowaniu, kolejno¶æ wytwarzania szynki, co wp³ywa na wydajno¶æ wêdlin, rodzaje wêdzenia
zestaw II- 1.defincja prod.blokowych i podzia³, 2.proces prod kie³bas homogenizowanych-etapy, 3. rola przeciwutleniaczy, 4. wady konserw, 5. cele i skutki rozdrabniania
1) definicja i podzial wedzonek wg normy PN 82007 2) przedstawic schemat produkcji pasztetu 3) czym rozni sie proces kutrowania od procesu mieszania 4) narysowac i opisac przykladowa emulsje farszu miesnego 5) wyjasnic wartosci C i F przy produkcji konserw
: 1. co¶ tam o sterylizacji konserw jaka¶ formu³a czy co¶, 2. podzia³ konserw ze wzglêdu na rodzaj u¿ytego surowca, 3. dodatki do ¿ywno¶ci smakowe, 4. schemat produkcji kie³bas gruborozdrobnionych pieczonych (wypisaæ tylko etapy) 5. os³onki sztuczne omówiæ
Offline